Jdi na obsah Jdi na menu
 


11 - XX. ročník memoriálu Františka Procházky a Václava Chalupeckého - Divišov 10. 9. 2011

13. 9. 2011

Opět po roce jsme zavítali na memoriál do Divišova. (nechce se mi psát celý název) Minulý týden na Benelize jsme zaznamenali alespoň částečný úspěch, když jsme nebyli poslední, ale co je hlavní, voda nám šla z proudnic v devatenácté vteřině. Alespoň si proudaři nacvičili nástřikové terče, když na sklopné stříkali osm vteřin…

Vloni jsme v Divišově skončili  patnáctí, takže letos naše ambice směřovaly do první desítky. Přeci jen jsme již poměřily síly na okresní soutěži a na Benelize s těmi nejlepšími a víme, že na to máme! Byla škoda, že nepřijeli kluci z Jankova - byli se poprat o prvenství na Táborské lize – mohl to být pěkný souboj. (ne s námi!!!)

Poučeni z ligy a dalších soutěží jsme byli vybaveni skládacím stánkem a lavičkami, takže bylo alespoň nějaká zázemí a nebyli jsme tam jak vandráci. Kluci se hned začali družit se sousedními holkami z Vrchotových Janovic;-)

V Divišově se jede na dvě základny a široké hadice, soutěž probíhá na vnitřní ploše plochodrážního stadionu. Letos byla trať malinko pozměněná, když uprostřed byl dětský ovál na plochou dráhu. Takže kluci od mašiny běželi přes trávu, škváru, trávu, škváru a konečně k terčům na trávě. A bylo to z kopce a do kopce.
Zúčastnilo se dvacet mužských a třináct ženských týmů, což je dohromady šedesát šest útoků. Tady je na místě pochválit perfektní organizaci soutěže, kdy nebyly žádné velké prostoje, a soutěž probíhala v dobrém tempu. Jen příště je třeba něco udělat s ozvučením, kdy nebyly slyšet startovní výstřely. Nejdříve si děvčata splnila své dva útoky, pak měli dva pokusy muži.

Šli jsme na řadu jako třetí, hned po Dalovech. Náš čas 29,95s znamenal průběžné druhé místo, po všech pokusech prvního kola jsme se posunuli na smolnou čtvrtou pozici. Na druhý pokus jsme si věřili, doufali jsme, že se tak o dvě, dvě a půl vteřiny zrychlíme. Mno, co Vám mám povídat, asi zapracovali nervy, ale aby košíkář netrefil káď, to se snad ještě nestalo. Ondřej bohužel po dobrém naražení koše trefil hranu kádě a koš se po ní svezl na zem. Ještě že mi savice nevypadla z ruky. No zachránili jsme to, ale útok nepatřil k těm povedeným. Čas 48 a něco sekund hovoří za vše.
Kluci z Radošovic předvedli povedený pokus a čas 24,65s byl toho dne nejlepší. Ale zase nás těší, že naše netrefení kádě si každý pamatoval. Takže konečné páté místo, což je docela zlepšení proti minulému roku. Kluci z Netvořic obsadili až osmé místo.

Takže letošní Divišov se celkem vydařil, příště nás čeká poslední kolo Beneligy, kdy se musíme dostat na čas pod 23s, jinak platíme sud. Náš starosta nám dal takovou motivaci…

Jo, ještě jsem zapomněl, k poháru za páté místo jsme dostali metrovou Vysočinu (rozuměj salám), takže v autě bylo co zakrojit.

Požárnímu sportu ZDAR JF