Jdi na obsah Jdi na menu
 


8. 9. 2012 – XXI. ročník memoriálu Františka Procházky a Václava Chalupeckého, Divišov

11. 9. 2012

Na světě jsou snad jen tři jistoty: smrt, daně, a že druhou sobotu v září se bude na divišovské speedway konat soutěž v požárním sportu, v nadpisu zmíněný Memoriál FP a VCH.

Týden po pobavení diváků v Bystřici, jsme si chtěli trošku zlepšit náladu právě na soutěži v Divišově. Letos to bude naše již třetí představení se zde, tady jsme si přičichli k vyšší úrovni hasičského sportu; takže sem rádi jezdíme a nebál bych se říci, že se nám i daří. První naše vystoupení a patnácté místo, druhé - páté místo, takže letos jsme si troufali pomýšlet na „bednu“. Ale jak se říká, člověk míní a ... mnoho psů, zajícova smrt:-)

Do Divišova se tradičně sjíždí i družstva, která se útokům moc nevěnují, max. okrsková soutěž a pak zde. Několik družstev dorazilo i z beneligy, hlavními favority byly, jako vicemistři republiky v požárním útoku, Dalovy.

Na stadion ploché dráhy jsme dorazili v ten pravý čas, kdy zde ještě skoro nikdo nebyl, ale během chvíle si ostatní družstva zabrala místa kolem nás. Stánek jsme si postavili na našem oblíbeném místě, na „rohu“ oválu u základny číslo dvě. Soutěž komentoval Jirka Černík, většině známí z beneligy a dalších pohárových soutěží. Za chvíli byl nástup a soutěž začala ženskými útoky. Bylo vidět hodně sportovních výkonů, ale i spousta eNek.

Po obou pokusech všech děvčat, šli na řadu i muži. Tak přišla naše chvíle. Startovní číslo jsme měli čtyři, takže hned ze začátku. Dohromady bylo přihlášeno sedmnáct mužských družstev. První šly Zdislavice a jejich čas byl něco nad 27s. V Divišově se závodí dle pravidel PS, takže široké hadice, ale tentokrát se rozhodčí dohodli, že čas na přípravu bude jen tři minuty. To nám nedělalo problém, známe to z jiných soutěží. Všechno bylo přichystáno, přetlakový ventil připojen a zaklekli jsme na startu. Bylo odstartováno, nikde žádné zaváhání, mašina chytla, koš na savici byl pod vodou, nabráno a již jsme dopravovali vodu za proudaři, kteří uháněli k nástřikovým terčům. Strojník krapet ubral, protože se domníval, že kluci nemají připojené proudnice a výstřiky v 21s se začaly plnit terče. Klukům to zabralo dobře deset vteřin, a výsledný čas byl 31,75s. Škoda těch prostřiků. Druhé místo.

Dlouho naši pozici nikdo neohrozil, viděli jsme hodně chyb na sání a dalších zaváhání. Tomice nás odsunuly na třetí místo, Radošovice zaváhaly a až tedy Dalovy nás odsunuly na bramborovou medaili po prvních pokusech.

V druhém útoku jsme se museli hodně zlepšit, tak o čtyři vteřiny, jestliže jsme chtěli pomýšlet na lepší umístění, než je ta nešťastná brambora. :-)

Přichystali jsme si základnu, pak přišla akční rozhodčí a přesvědčila se, jestli se nám opravdu savice nedotýká země tak, že jí nadzvedla. Nijak jsem to neřešil, ale když jsme zaklekli na startu, savice nám spadla ze základny. Ještě jednou děkujeme. Rozhodčí nás již k základně nepustila, takže jsme se s tím museli poprat. Mno, Ondřej nasadil koš parádně, myslím, že nebylo ani žádné zdržení. Lehce zauzlovaná béčka, ale nic co by mašina nerozhodila, ale najednou nějaké zaváhání kolem rozdělovače. Nejdříve jsem si myslel, že nebylo připojené céčko, ale Fanda nám na přechodu z trávy na škváru upadl a tím pro nás celý pokus skončil. Ještě že měl Fanda helmu, jinak by asi dopadl podstatně hůře. Trošku odřená tvář a ruce, nic strašného, co se mu za několik dní zahojí a bude připraven na Všechlapy. Ale je třeba mu přiznat, že prokázal hasičského ducha a nepustil z rukou proudnici a ani céčko. Holt, jen ti největší srdcaři cedí při hasičině krev (vzpomeňte si na Zdislavice…)

Takže nedokončený útok a stále to proklaté čtvrté místo. Tomice sice zlepšili svůj čas, ale to nemělo pro nás význam. Spíše se naše zraky upíraly k Radošovicím, které mohly naše umístění ohrozit, což také udělaly. Bohužel se posunuly před nás na čtvrté místo a my jsme obhájili loňské páté. Tradiční šiška Vysočiny nás neminula:-)

Nu což, alespoň jsme potrénovali na Všechlapy, které nám uzavřou Benešovskou ligu.

Takže 22. 9. Ve Všechlapech snad již uděláme čas, který je nás hoden.

Sestava byla stejná jako v Bystřici.

Fotky žádné nemám:-(


Požárnímu sportu ZDAR JF

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

nemilá zpráva

(fanda, 11. 9. 2012 16:55)

hoj, ale na všechlapy to nevidím ,mam neco s panevni kosti . Boli mě to, jenom když zakašlam . do všechlap sice pojedu ael jen jako divak. (snažím se to rozhejbat ale je to porad stejne)