Jdi na obsah Jdi na menu
 


Okrsková soutěž - Jablonná 12.5.2012

14. 5. 2012

Po roce jsme se opět zúčastnili Základního kola v požárním sportu okrsku Neveklov, tentokrátepořádaném v Jablonné nad Vltavou. Na tomto místě se soutěž konala naposledy v roce 2004 (ach ty vzpomínky).

Jelikož jsme jezdili trénovat do Chářovic, naším cílem bylo obhájit loňské vítězství a putovní pohár na další rok ponechat u nás v hasičárně. Aby ale naše forma stále stoupala, spíše měla sestupnou tendenci, snažili jsme se tedy zaučit nové kluky do družstva. Poslední soustředění bylo obvzláště povedené - ani jeden pokus nevyšel.

V pátek jsme si dali ještě sraz v naší druhé hasičárně a trénovali jednotlivce, náběhy na základnu a pořadovou přípravu. Jelikož náš velící se vracel ze Slovenska, byla pořadovka jen tak na nečisto:-)

V sobotu, po tradičním pátečním kondičním tréninku, jsme se ráno sešli a za deště trénovali pořadovou přípravu. Přestože "pořadovka" je jen u nás na okrese, stala se poměrně důležitou součástí soutěže, protože má stejnou bodovou váhu jako ostantí disciplíny a snadno na ní prohrajete celou soutěž, jak jsme se měli i my přesvědčit.

Naložili jsme tedy naše služební vozidlo a vydali se směr Jablonná. Po příjezdu jsme vybalili naší tradiční lavičku, stánek jsme radši nechali v autě, a pro jistotu ještě zkusili pořadovku. Na nástupu nás zaskočili hned dvě věci - zákaz konzumace alkoholu pro soutěžící (ano, i pivo je alkoholický nápoj) a zákaz použití treter i při útoku.

Pořadovku začaly ženy, poté byli na řadě muži. Naše startovní číslo bylo sedm, měli jsme tedy dost času vychytat poslední mouchy. Před rozhodčí jsme napochodovali jako jeden muž, Jarda velel parádně, jen drobné Tomášovo zaváhání při otočce v pravo, a dva trestné body byly na světě. Ten druhý byl za žvýkačku v ústech našeho strojníka. Příště si to snad bude pamatovat:-) Po pořadovce jsme byli druzí.

Na útok jsme si poměrně věřili, převlékli jsme se tedy do elasťáků, našich nových dresů a helem a šli se chystat. Z beneligy nám stačí jen tři minuty, takže za posměšných komentářů stran našeho vzhledu, jsme zaklekli na startu. Náběh byl perfektní, dále pak drobné zaváhání na koši, než ho Onřej našel, sebral a našrouboval, kluci krásně roztáhli béčka, snové nabrání a mašina dohnala ztracený čas. O tři setiny sekundy jsme porazili dosud vedoucí Netvořice. Takže jsme se posunuli na vedoucí příčku, práve s Netvořicemi. Další útoky náš čas již nepřekonaly.

Rozhodnout měli jednotlivci, tedy sto metrů překážek. Bohužel tato disciplína byla poznamenána neustálým popoháněním a stresem od rozhodčích, tudíž naši borci neměli čas si pořádně připravit nářadí. Ale kluci stejně zabojovali a obsadili jsme pěkné třetí místo. Bohužel naši největší rivalové byli před námi.

Celkové umístění bylo tedy druhé místo.

Velká gratulace všem zúčastněným k pěkným sportovním výsledkům, je třeba říci že se časy útoků stále zlepšují. A ať si kdo chce co chce říká, je to sport a ten se stále vyvíjí a zdokonaluje. Vždyť už také naběháme v kanadách jako před pár lety, nikdo už nemá savice sešroubované ze dvou částí a PS 8 jsem tam také neviděl...

Večer, na oslavě v hasičárně, jsme hned vyplnili přihlášku na okresní soutěž, kde doufáme v lepší umístění než byla ta loňská nevýhra. (pravidelní čtenáři jistě vědí, jinak doporučuji přečíst zápisy ze sezóny 2011) Doufáme, že omlazení družstva a poučení se z vlastních chyb přinese ovoce.

Takže 2.6. se uvidíme ve Vlašimi!

Požárnímu sportu ZDAR JF

 

Náhledy fotografií ze složky Okrsková soutěž - Jablonná 12.5.2012