Jdi na obsah Jdi na menu
 


Benešovská liga s Ferdinandem – Střezimíř – 8. 6. 2013

Ó hosana, chvalte pána. Skoro devítiměsíční čekání skončilo a konečně začala Benešovská liga s Ferdinandem.

První závod nové sezóny se jako tradičně nekonal na jiřetickém asfaltu, ale nově nám ročník otevíral závod v pěkném areálku ve Střezimíři. Kluci odvedli kus práce a vybudovali pěknou základnu, i trať mírně do kopce vypadala moc hezky. Místa pro stánky kolem tratě bylo dost, zázemí bez chybky a dokonce místní matky napekly koláče a vdolky.

V pátek jsme si dali takový lehký trénink, tedy jen zadek a rozdělovač. Pár náběhů k základně a nabrání…

V sobotu ráno navzdory předpovědi počasí nepršelo, takže všechno vypadalo na pěkný a vydařený den. Do Střezimíře jsme odjížděli po částech, někdo dřívě a někdo později, někdo málem nepřijel vůbec. Všechno jsme si pobalili už v pátek večer, z minulého roku jsme nic nezapomněli.

Ve Střezimíři jsme si postavili stánek hned vedle holek z Martinic a vedle nás pak kluci z Dalov. Rozložit naší tradiční lavičku bylo dílem okamžiku. Kvůli technickým potížím byl začátek soutěže o chvilku odložen, takže stačili přijet i ostatní naši borci.

Po nástupu, během kterého nám byli představeni rozhodčí a další organizační změny, se šli zástupci družstev podívat na nové terče, které by měly být, po vzoru extraligy, kalibrovány na určitou sílu. Mno, myšlenka dobrá, ale ještě to bude chtít vychytat mouchy.

Pak nám již bez dalšího otálení začaly útoky. Domácí předvedli útok v čase 25,11s, další šli kluci z Dalov a dali 18,19s, což by mohlo stačit na postup do rozstřelů. Nu což, tak odjezd na oslavu se o chvilku opozdí. Další byly Louňovice pod Blaníkem, ale kluci byli za celou zimu tak namotivovaní, že dvakrát ulili start a aniž by namočili hadice, tak opouštěli základnu. Další útok, který stojí za zmínku, byl Zdislavic, zastavili časomíru na 17,89s.

Číslo sedm měly Chářovice B, s naším Fandou, z taktických důvodů v jejich dresu. Kluci dali 19,88s, umějí to i lépe. Bukovany si daly N, a Chářovice A 19,55s, takže jen o tři desetinky lepší než B. Asi je Milan málo vyhecoval. No, ale už byl čas na přípravu naší základny.

S Ondřejem jsme si už domluvili postup, jak to na základně budeme dělat. Ondřej si připravuje koš, a já ohýbám savici, aby pěkně šla ke koši. Samozřejmě podkládací B mám již připravené. Kluci si také všechno pěkně nachystali a byl čas se připravit na startovní čáře. Zachovali jsme chladnou hlavu, žádný ulitý start, pěkný náběh, malinkaté zaváhání na koši, já jsem si také trošku počkal s vodou, tím pádem asi tak vteřinka dvě zdržení. Pavel to měl také jen tak tak, protože celý předek nezaváhal a už roztahoval útočné vedení. Mále nespojil to svoje B. Vodu jsme úspěšně dopravili ke stříkačce, odtud pokračovala k rozdělovači, pak přišlo zbytečné ubrání, ale kluci sklopili terče časomíry v časech 21,62s a 21,64s, takže vyrovnané nástřiky. Dokonce jsme si zlepšili rekord z Všechlap, sice jen o necelou desetinku, ale v zásadě jsme začali tam, kde jsme vloni skončili.

Další kdo nás potom ještě překonal, byly Radětice a Načeradec A. Takže konečné deváté místo. Myslím, že je to úspěch a začíná se blýskat na lepší časy, a to doslova. Jen to nezakřiknout. V průběžném pořadí nám tedy patří deváté místo, máme bodů jako máku, sedm.

V mužské kategorii vyhrály Zdislavice, Dalovy třetí, Chářovice A pátí a Chářovice B obsadily sedmé místo.

Soutěž potom pokračovala útoky žen, kde jsme viděli pár pěkných pokusů, ale i několik pokažených. Vyhrály děvčata z Daměnic, Louňovice byly osmé.

Takže asi tak, hlavně neusnout na vavřínech a dále trénovat. V sobotu jsem si připsali několik skalpů elitních týmů...
Další soutěž bude 22. 6. v Jankově, noční, snad jim do té doby oschne celý areál. A tady je nutné poděkovat Lence Halaškové z Jankova, za kvalitní fotodokumentaci, a dále pak všem, kdo nám držel palce a v neposlední řadě pořadatelům.

Ještě tu máme další podstatnou informaci, Rada BNL bystře reagovala na změnu termínu tradičního klání Memoriálu FP a VCH v Divišově, který se nově uskuteční 21. 9., takže poslední kolo ligy ve Všechlapech se odeběhne 28. 9. 2013. Asi napíšu nový kalendář...

Požárnímu sportu ZDAR JF

Odkazy:       výsledky: http://www.bnliga.cz/index.php/celvysledky/111-strezimir

                   Fotky: http://lenkahalali.rajce.idnes.cz/BNL_Strezimir_2013/

                         Video na trubce: https://www.youtube.com/watch?v=UKLqoemunY0

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky BNL–Střezimíř – 8. 6. 2013