Jdi na obsah Jdi na menu
 


BNL Chářovice

15. 7. 2013

Bylo, nebylo, to se někdy v polovině třicátých let sešlo několik chytrých hlav a položili základ hasičskému sportu. A nebylo to náhodou, že se tito pánové sešli právě v Sovětském svazu.

Další chytrý pán se pak v druhé polovině sedmdesátých let vrátil z poznávací cesty po matičce rusy a začal organizovat hasičský sport, jehož cílem je zvyšování obratnosti, rychlosti a fyzické zdatnosti, nehledě na adrenalin, u nás.

Ale vraťme se do současnosti, extraliga má letos svůj sedmnáctý ročník, Brdská liga třináctý a konečně naše domácí Benešovská hasičská liga s Ferdinandem, když započítáme i nultý ročník, letos slaví takové drobné jubileum, je pořádána pátým rokem. Optimista by řekl, že je to již půl dekády.

Tak tedy čtvrté kolo, oficiálně čtvrtého ročníku BNL, se konalo na nám známém hasičském areálku v Chářovicích, dalo by se říci skoro na domácí půdě. Pamětník jistě ví, proč skoro na domácí půdě, ale pro jistotu to zopakuji, v loňském roce jsme do Chářovic jezdili trénovat, kluci nás hodně naučili, no, my je také, za to jim budiž provolávána čest a sláva do konce jejich dní. Jednu dobu se nám říkávalo chářovické céčko.

Tak tedy, jak to minulou sobotu vlastně bylo.

V pátek jsme si dali klasický trénink v pěti, spíš se jednalo o orientaci na základně a tak.

V sobotu jsme šli na řadu hned jako druzí, neboť dva z nás vyráželi na dovolenou. Jak uznáte, nemělo cenu rozbalovat ani stánek.

Ještě se zmíním o jedné humorné věci, v pátek večer, někdy po deváté, Pavel pro jistotu ještě obvolával sestavu, a světe div se, Fanda je v Itálii… Takže koho. Chářovice jsou na tom špatně, ještě na domácí půdě, nechtějí se unavit a mají hodně práce kolem organizace. Naštěstí je tu však Roman Chomický a jeho Dalovy, parádní parta kluků, kteří vždycky rádi vypomohou. Takže slovo dalo slovo a měli jsme proudaře na sobotní útok.

Takže v Chářovicích po nástupu se motáme kolem základny, klábosíme. Ještě jsme chtěli ozvláštnit naše videa, koupili jsme kameru. V pátek jsme jí vyzkoušeli, docela to šlo. Ale někdo ji zapomněl nabít.:-) Po nástupu šli na řadu jako první Radětice, protože také hned odjížděli, ne na dovolenou, ale na Brdskou ligu. Základna postavená, výstřel, kluci se rozběhli a nešla časomíra. Naštěstí se zastavili kousek od základny, tak si smotali hadice a znova. Hozená rukavice časem 17,67s byla pro nás pěknou motivací.

Základnu jsme si poskládali, Eliška si nás ještě porovnala na startu a zazněl výstřel. Vzadu všechno klaplo, Zdenda perfektně roztáhnul béčka (škoda, že s požárním sportem chce seknout kvůli fotbalu), Honza, jak řekl Jarda, na rozdělovači hodil krysu, ale stihl to, proudaři odhodili parádně, zaklekli a za chvilinku měli vodu na proudnicích. Dalovská posila Jenda trefil terč hned na poprvé, Jardovi se ještě přetočilo céčko a drobně prostříkl, ale čas 20,22s a náš nový rekord. Ono to asi půjde.

Ale mrkněte na mezičasy, oproti ostatním máme vodu na rozdělovači o tři vteřiny později než ostatní. Takže ještě se musíme zlepšit na zadku, zrychlit vodu a doufat, že nebudeme zalévat předek. S tou naší veselohrou musí jít voda do perfektně roztažených hadic…

Po nás šly Všechlapy, ale myslím, že zaváhaly na sání. Pak domácí Chářovice, samozřejmě dnešní nejlepší čas 17,19s. Ještě kousek a kluci si konečně šáhnou na nějakou tu šestnáctku…

Mno, my jsme se pomalu zabalili, dali si něco k jídlu, abychom také pustili nějaký ten chlup, jak se říká, a vyrazili k domovu. Pár kluků „zvostalo“, Ondřej pak přijel na vyhlášení.

Takže abych to shrnul, opět jsme brali sedm bodů za deváté místo, v průběžném pořadí jsme s 18 body na dvanáctém místě, hádejte za kým? No, je to tak, za Jankovem. Ale myslím si, že ne nadlouho…

Vyhrály Chářovice, Dalovy skončily těsně za hranicí rozstřelu, na šestém místě. Snad jsme jim neunavili proudaře?

U děvčat vyhrály Všechlapy, Martinice byly druhé a Louňovice čtvrté. Pro kompletnější zprávu si předčtěte zápis na oficiálních stránkách ligy.

Takže asi tak, budu rád za všechny poznámky, a jak se vám zápisky líbí.

Požárnímu sportu ZDAR JF

 

PS: původně jsme měli toto psát s Pavlem na dovolené, ale nějak nezbyl čas…

 

Fotky jsou zde: https://sdhpribysice.estranky.cz/fotoalbum/2013/bnl-charovice---13.-7.-2013/

Video na trubce: http://www.youtube.com/watch?v=4SY8J3-2dnI&list=PLsThzg7yBGNSjR_07z4ZPEmWnP0PrjAua

Fotky od Lenky Halaškové: http://lenkahalali.rajce.idnes.cz/BNL_Charovice_-_nastup_muzi_SDH/

Fotky základen: http://lenkahalali.rajce.idnes.cz/BNL_2013_-_zakladny_v_Charovicich_13.7./

 

Náhledy fotografií ze složky BNL Chářovice - 13. 7. 2013

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář