Jdi na obsah Jdi na menu
 


BNL Daměnice 6. 7. 2013

15. 7. 2013

Po roce byla zase změna, třetí kolo Benešovské ligy, tentokráte v Daměnicích. Jistě všichni pravidelní čtenáři našich příběhů vědí, že se v Daměnicích jede jen na dvě B. 

 V pátek jsme si dali náš klasický trénink, vložili jsme nový prvek do tréninku, začínáme sekáním trávy. Bohužel, většinou to vyjde na nás starší. Hlavním cílem tréninku bylo zaučit Zdendu na B, jak se ukázalo na nočním Jankově, na proudu mu moc to nešlo. Klasicky na trénink dorazilo jen pět lidí, takže zkusíme to roztáhnout jen po rozdělovač a hlavně si nacvičit sání. Pro ostatní - nezkoušejte roztahovat vedení bez proudů, když strojník nechce ubíratJ Dopadlo to tak, že Honza chvíli držel rozdělovač půl metru ve vzduchu a pak se zahodil do trávy. Takže docela zábava…Naštěstí se mu nic nestalo. Bohužel jsem to neviděl, kolem kádě máme metrové kopřivy.

 Za trest jsme si sbalili věci na vozík.

 Jo, ještě jedna věc, bylo nás zase málo. Takže nakonec jsme sehnali Milana z Chářovic, klasický univerzál, ten umí všechno. Slibované chlazené nápoje obstaral Milan:-)

 Do Daměnic to máme snad padesát kilometrů, ale už cestu známe z loňska, takže jsme tentokráte nebloudili… Přijeli jsme hodně zavčasu, takže jsme si vybrali parádní místo kousek od časomíry vedle Bukovan, naproti Martinic. Za chvíli si Chářovice postavili stánek vedle nás. Startovní číslo jsme měli dvanáct, ale aby se Milan moc neunavil a mohl si krapet odpočinout, prohodili jsme si místo s Odlochovicemi, takže šťastná třináctka byla naše…

 Už si moc nepamatuji, jak probíhala soutěž do našeho útoku, ale protože trať je společná pro kluky i děvčata, šlo to nastřídačku. Jo, Chářovice udělaly 14,99s. Jelikož a protože je krátká trať, mohli jsme vidět spoustu chyb, i od takových elitních družstev, jako je Jankov.

 No co mám povídat, nachystali jsme si základnu, všechno bylo připravené, mohli jsme jít na start. Kluci z Chářovic nás naučili nový systém smotání B u mašiny, takže jsme tento nový prvek použili. Od savic jsem zvyklý, že podkládací B si chystám já, ale Milan udělal všechno sám, že prý tak naučen. Takže s Ondřejem jsme neměli moc práce. Takže na startu, výstřel, malinkaté zaváhání na sání, rozborem u videa jsem zjistil, že nám narazila savice do hrany kádě, ta se vyboulila a já se s ní musel krapet prát. Ale s elegancí sobě vlastní jsem situaci zachránil a úspěšně nabral. Vodu jsme krásně dopravili k rozdělovači, ale protože nám brkoslavové odhodili céčka na značce rozdělovače, byli krátcí. Pavel to viděl a ubral, aby měli alespoň šanci kousek popotáhnout hadice. Prostřik jak „bejk“, snad dvě vteřiny, ale ve finále se časomíra zastavila na hodnotě 19,15s. O půl vteřinky horší jak vloni, ale průběžné třetí místo.

 Zbytek soutěže jsme mohli pouze sledovat, jak se propadáváme pořadím až jsme se zastavili na třináctém místě. Stejně jako před rokem.

  Do rozstřelu šly s Chářovicemi ještě Dalovy a samozřejmě i další, divokou kartu dostaly Bukovany. Vloni celou soutěž předčasně ukončila parádní průtrž mračen, letos se mraky nad hasičským areálem honily, ale nezapršelo. Vyhrály tedy Chářovice A, Dalovy byly myslím druhé. Holky z Martinic urvaly třetí místoJ

  Konečné třinácté místo, tři body do průběžného pořadí, slibovaný výtah do top ten tabulky se nekonal, šestnáctí průběžně.

To by bylo pro dnešek asi všechno, další článek z Chářovic bude asi zítra…

 

Požárnímu sportu ZDAR JF a Pavel Růžička…
 
 

Videa na trubce: jedno a druhé

Fotky od Lenky Halaškové: http://lenkahalali.rajce.idnes.cz/BNL_Damenice_na_2B_2013/

Přeji příjemný kulturní zážitek...


 

Náhledy fotografií ze složky BNL Daměnice - 6. 7. 2013