Jdi na obsah Jdi na menu
 


Před začátkem sezóny 2013

23. 1. 2013

Vážení příznivci požárního sportu,

jak by pravil klasik "nic netrvá věčně, ani láska k jedné slečně", zima se nám pomalinku přehoupla do své druhé půle a začátek nové sportovní sezóny signalizují zveřejňované termíny jednotlivých soutěží, ať už ligových, tak i postupových a pohárových.

Jak je zřejmé z připravovaných akcí na stránkách OSH, letos nás čeká Okrsková soutěž v Neveklově, tedy skoro na domácí půdě. Jestli mne pamět neklame, naposledy byla soutěž v Neveklově v roce 2006, kde jsme obsadili pěkné třetí místo. Snad letos budeme pokračovat v uspokojivých výsledcích z posledních let na našem okrsku.
Jen taková poznámka, jak je uvedeno v názvu a také v pravidlech, jedná se o hasičskou sportovní soutěž. Každý sport se vyvíjí - zdokonalují se techniky provedení, více se dbá na fyzickou připravenost a v neposlední řadě se vylepšuje i používaná technika, výstroj a výzbroj...

Dále pak máme v přehledu připravovaných akcí OSH na konec dubna uvedenou tradiční soutěž Noční 8Cup na Konopišti, letos konečně rozšířenou i pro kategorii PS12. Doufejme že v kategorii PS12 se bude soutěžit dle pravidel PS. Jinak by tato soutěž mohla býti velice pěkná, noční soutěže jsou obecně divácky atraktivní a bude to pěkný trénink před začátkem postupových a ligových soutěží. Budeme se těšit na více informací!

Týden po okresní soutěži, ještě uvidíme zda se zúčastníme; musíme dát také šanci ostatním SDH z našeho okrsku, již nám začíná Benešovská hasičská liga s Ferdinandem, soutěží na nové trati v

Střezimíř - 8. 6., pokračuje
Jankov - 22. 6. (noční)
Daměnice - 6. 7. (2B)
Chářovice  - 13. 7.
Malovice - 3. 8.
Načeradec - 10. 8.
Zdislavice - 24. 8.
Bystřice - 7. 9. a konečně
Všechlapy - 28. 9.

V půlce září, 21. 9. se uskuteční také tradiční a letos již 22. roční Memoriálu FP a VCH, budeme se těšit a snad překonáme to prokleté páté místo, které nás pronásleduje po dva roky.

Takže to je takový předběžný soupis všech soutěží, kterých bychom se mohli letos zúčastnit.


Požárnímu sportu ZDAR JF