Jdi na obsah Jdi na menu
 


BNL Daměnice 5. 7. 2014

28. 7. 2014

BNL Daměnice 5. 7. 2014

 

Den před Daměnicemi jsme chtěli potrénovat, ale bylo nás zase málo. Tak strojník sehnal posilu, jen na trénink, že prý všechno umí, že může běžet jak proud, tak i rozdělovač. Protože jeden Honza musel odjet dřív a druhý Honza přijel zase o chvilku později – naštěstí třetí Honza na tréninku jako vždy byl – byla to posila více než vítaná. Ale nikdo nevěděl, kdo to má být. No přihrkalo se auto a vystoupil na kdo jiný než Milan Pádivý z Chářovic, řečený Tichonov.

Konečně trénink, který měl krapet smysl. Krapet rozběhal Fandu, Ondřej ani nešel do hospody, stejně by tam nedošel, jak ho bolely nohy a my ostatní jsme si pěkně zatrénovali. Škoda, že to není každý týden. Alespoň se na nás někdo mrkne, kdo tomu rozumí a upozorní na chyby. Takže konec tréninku byl někdy v půl desáté, místo obvyklých půl osmé. Ale to bylo i s balením a úklidem.

V den odjezdu máme na všechno vždycky dost času, do Daměnic jsme přijeli skoro jako poslední a nebylo na nás místo. Naštěstí Kluci z Odlochovic se kousek šoupli a my si mohli ten svůj cirkus vybalit hned vedle martinických.

Po nástupu, jistě všichni víte, jak je ohlašován, se soutěž rozeběhla. Protože se jde jen na dvě B, nepřestavují se dráhy, ale startují spolem holky i kluci.

První Bukovany předvedly pěkný útok a časem 16,34s se na chvilku usadili na prvním místě. Pak šly holky z Martinic a neponechaly nic náhodě, kdy jejich čas 18,34s žádná děvčátka už nepřekonala a holky vyhrály. A teď jsem prozradil, jak to celé u holek dopadlo. No nic, popojedem. Třetí na startu byly holky z Načeradce, ty si daly 19,39s a skončily čtvrté. Naše startovní číslo bylo šest, takže se nám to pěkně blížilo. Do Daměnic nemohl Jarda, tak ho na proudu zastoupil Honza Brzoň, naše nová posila. Před námi šly ještě Sedmpány a Dalovy, letošní účastníci Mistrovství republiky. Loni jsme se se Sedmpány přetahovali o celkové jedenácté místo, dnes skončili desátí s časem 17,51s. Hned před námi, ale z druhé přípravné základny šly Dalovy. Kluci zabrali a časem 16,00s  si zajistili konečné třetí místo a účast v rozstřelu.

Pak už začalo našich dvacet vteřin slávy. Vtipné bylo, že až na základně jsem zjistil, že mám obráceně smotané béčko, kterým si podkládám savici. No nějak jsme to poskládali a hurá na start. Tam všechno klaplo, Zdenda se na béčkách převrátil, Honza na rozdělovači se snažil zase vykrátit proudaře, naštěstí to doběhli, výstřiky 15,80s a výsledný čas 17,79s, škoda prostřiků. Ale nemá cenu brečet nad rozlitým mlékem, stalo se stalo, a průběžně jsme a tom nebyli vůbec špatně, konečně konkurence schopný čas. A náš nový rekord na dvě B. A ve finále jsme se odposouvali na čtrnácté místo a brali jsme dva body. Na konci sezóny se každý bodík počítá, ne?

Zmíním se ještě o pár útocích, jankovští kluci to měli parádně rozběhnuté, vinou prostřiků skončili na nepopulárním čtvrtém místě, ale díky nejlepšímu nástřiku ze zbytku světa postoupili do rozstřelu a ten vyhráli. Bylo to i díky zaváhání proudaře Bezděkova pod Třemšínem, jinak kluci nás opět mohli porazit rozdílem třídy, jak to měli rozběhnuté.

Před Jankověm ještě byly Chářovice, ale díky patrně momentální srdeční slabosti košíkáře si kluci připsali letošní minimum časem 19,67s a dvaadvacáté místo. Chářovické B, i když jen podle písmena, nás porazili o dvě setiny, ale vtipnější bylo, jak všichni odstartovali a Míra zůstal stát, protože neslyšel výstřel… (https://www.youtube.com/watch?v=QbzviODQlDk&index=13&list=PLsThzg7yBGNTt_jxZf4TsKK4ImQmekTMR)

Možná si řeknete, že s tímhle časem to mělo být lepší umístění, ale jen do naší sedmnácté vteřiny se narovnalo osm družstev. Před námi o dvě setiny Chářovice B, o dvanáct setin Martinice, za námi o pět setin Všechlapy, za nimi o dvě setiny domácí Daměnice, takže to bylo velice vyrovnané a mohli jsme se směle měřit s těmi nejlepšími. Ale i cesta je cíl, jak se říká. Není důležité vyhrát, ale neprohrát atd… Ještě sem dát nějaké motivační video k požárnímu sportu…

Takže asi tolik ke čtvrtému kolu, příště se sejdeme na skoro domácí půdě v Chářovicích, já zase odjíždím do Asie na dovolenou, ale i Pasohlávkách se běhá extraliga, takže to nebude zas tak hrozné. Po Chářovicích bude letní přestávka a pak nás čekají Malovice atd…

Požárnímu sportu ZDAR JF

 

Fotky od Lenky Halaškové hír: http://lenkahalali.rajce.idnes.cz/BN_liga_Damenice_2014/

A video(a) hír: https://www.youtube.com/watch?v=HQal0CNfdus&list=PLsThzg7yBGNTt_jxZf4TsKK4ImQmekTMR&index=14

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář