Jdi na obsah Jdi na menu
 


BNL Malovice 2. 8. 2014

6. 8. 2014

BNL Malovice 2. 8. 2014

Tak se nám prázdniny přehouply do své druhé půlky, meze již nejsou tam teplé a Svatá Anna  - chladná z rána, již tu také byla, a i Benešovská liga se po letní přestávce, stejně jako ve Formuli, střemhlavě vrhla do druhé části a hned na naší oblíbené trati v Malovicích.

V pátek jsme si ale parádně zatrénovali, takhle jsme měli makat ale už někdy v květnu, a ne uprostřed sezóny… Asi si všichni vzali k srdci naše neúspěchy, tým se krapet konsolidoval, a šli jsme všichni tomu štěstíčku naproti… No bylo nás na tréninku sedm, dokonce i tři divačky (!), dali jsme asi pět útoků, ale jestli se povedl jeden, tak to bylo moc. Ale bylo to pěkné. Jednou nevyšel koš, podruhé nevyšel koš, jednou nespojil proudař, podruhé nespojil proudař, pak béčka… Ale málo potu na cvičišti, hodně krve na bojišti, nebo jak to je.

Do Malovic jezdíme docela rádi, nejen proto, že jsme tam loni dosáhli našeho historického úspěchu – šesté místo, ale že se nám tam líbí. Je to tam takové domácí, kompaktní, jak se jezdí na přípravné plato přes stánky ostatních, kousek je to na pivo, pak na záchod, prostě je to tam fajn. Jen kdyby tam bylo více stínu…

Vyrazili jsme v dostatečném předstihu, protože jsme ještě potřebovali natankovat a po cestě, v nejmenovaném obchodním řetězci, koupit lepící pásky, a zmrzku. Za Bystřicí jsme předjížděli kluky z Dalov, stejně tam byli dřív než my. Místo jsme vychytli docela libové, hned vedle Načeradce, přes uličku Odlochovice, vedle Dalovy prostě paráda… Ještě jsme museli sehnat posilu z Chářovic, Honzu Kubáska na B, běželi jsme letos vůbec kompletní?

Hned po nástupu se nachystaly Radětice, protože letěly na Brdskou ligu, a začaly soutěž časem 18,36s a celkově čtvrtým místem. Druhé pak domácí Malovice A, kterým však nefungovala časomíra, takže si pokus zopakovali až na konci mužského bloku, bohužel za „Někdy Příště“. Třetí Křivsoudov a jejich 21,25s a konečné třinácté místo. Tomice A 19,06s a osmé místo. Načeradec A 19,27s a hned před námi a hned za Tomicemi. Dalovy A 18,66s tedy necelou sekundu před námi, celkově páté místo, ale klukům prasklo C. Chářovice A, první sedmnáctka 17,42s, celkově třetí místo. Hodily rukavici pěkně… Pak Zdislavice, spolu s Bezděkovem lídři ligy, a první šestnáctka 16,76s. Celkově druzí. Louňovice devatenáct rovných a šestí.

Pak jsme šli už my. Drobné zaváhání na nalévání, ale fakt drobné, které dalo proudařům těch kýžených pár desetin aby byli na čáře a výsledný čas 19,50s. Letošní maximum. Ale stejně je něco divně na béčkách, vrací se nám. Musíme s tím laborovat… Ale všechno klaplo, to je hlavní. Výstřiky 17,95s, první sestřik 18,95s druhý už znáte. Konečné desáté místo, bodů jak máku, výtah tabulkou do první dvacítky.

malovice1.jpg

Po nás se na startovní čáru postavili Malovice B a 23,73s, nedávalo tušit dobré umístění. Daměnice - chyba na PP (to není pravá packa), 34,16s a dvacáté místo. Střezimíř 22,68s. Skoro v půlce startovního pole nastoupili druzí lídři tabulky borci z Bezděkova pod Třemšínem. Neponechali nic náhodě a časem 16,60s ukázali, jak se to běhá… Za Dalovy B běžel náš rozdělovač, tedy ne rozdělovač jako rozdělovač, ale jako Rozdělovač, a naše C, protože klukům prasklo. Jinak to měli pěkně rozběhnuté, ale koš musí být na savici, tak to je v pravidlech. Naše C si zaběhalo ještě párkrát, protože šlo s dalováky do rozstřelu a i holky s ním přece běžely.

Chářovice B – škoda nepřipojení rozdělovače, voda stříkala na diváky a Milan se nějak neměl k zapojení, tak to Brčko utnul. No Jankovu útok také nevyšel, nepřipojená proudnice na PP. Vtipné byly Rataje, když si nepřečtou pravidla, anebo si je přečetli, ale i tak to zkusili mít v družstvu dvě holky. A stejně to ulili…

Holky z Martinic zabojovaly a daly si pěkné páté místo. Vyhrály holky z Jankova s osobáčkem 17,66s, druhé pak byly Daměnice B s Žužlíkem pod vodou v kádi. Naše C s dalovačkami bylo sedmé, tedy holky byly sedmé.

A jak rozstřely? U mužů Chářovice, půl sekundy za nimi pak Zdislavice, a protože Radětice a Bezděkov odjely, do rozstřelu šly Dalovy a Bukovany (19,06s) ze sedmého místa s lepším časem, oboje za N.

U holek Jankov, Daměnice A, Všechlapy a Daměnice B. Dost dobré bylo, když ještě byly rozstřely, my už měli sklizený stánek, odběhly Daměnice (nevím které) a přišla k nám béčkařka od nich „jak jste si mohli dovolit složit ten stánek, kdo vám to dovolil, já k němu běhám!“ (samozřejmě to myslela dobře, že jo?) Tady je vidět, jaké maličkosti rozhodují o kvalitním čase…

Benešovská liga se nám neustále zkvalitňuje. Dvě šestnáctky, jedna sedmnáctka, dvě osmnáctky, pět devatenáctek, letos je šesté místo za rovnou devatenáctku, kdy nám pravidelně padaly šestnáctkové časy? A hned dva? Škoda, že nejsme větší liga, pomalu by to chtělo nominaci na pohár mistrů... Pan Bábík by se sem měl mrknout, sice jsme malá liga, ale co se týče srdce a výsledků, tak velká...

Za týden je Načeradec, tak se tam zase všichni sejdeme, asi bohužel bez Jirky Černíka, ten tam nebývá, mají vlastního komentátora – komolila „dýdžeje“ (když vloni z Davida Höhna udělal Davida Štaina (sic)…!), ale zase mají novou tribunu…

Požárnímu sportu ZDAR JF

Video: https://www.youtube.com/watch?v=078PINLfEQE&index=24&list=PLsThzg7yBGNT2RnPcwugBvqHGNgz7MiTt

Fotky, je jich hromada, jak od Lenky, tak od dalších, dám odkaz na stránky ligy:

http://bnliga.cz/index.php/fotky/category/77-malovice

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář