Jdi na obsah Jdi na menu
 


Okrsková soutěž 8. 5. 2015 Neveklov

12. 5. 2015

Okrsková soutěž 8. 5. 2015 Neveklov

Takže už je okrsek za námi, kdo věřil v hattrick, a že nás bylo hodně, ten mohl jenom věřit. I když za posledních pět let být třikrát první a jednou druzí, to také není špatné. Ale krapet předbíhám…

Letos byl termín soutěže poznamenán věčnými dohady, kdy že to vlastně bude, a pak kde. Asi to bude překvapením, jinde se o pořádání soutěže sbory „perou“, vždyť je to prestižní věc, a také se nějaká zlatka vydělá, ale u nás jako by to bylo za trest. Nikdo to nechce dělat. Letos ani nikdo z velké trojky – Neveklov, Netvořice, Jablonná – asi si vzpomněli, kdo že to vlastně u nich posledně vyhrál. Kritika vedení směřovala patrně do malých sborů, jako je ten náš, ale v Přibyšicích nenajdete rovných sto metrů a ještě dostatečně širokých. Už poměrně dlouhou dobu si pohráváme s myšlenkou, že bychom v Přibyšicích vybudovali hasičský areál, kde by se konaly okrskové soutěže, memoriály apod. Ale problém je ten pozemek, možná je to námět na obec, třeba tam někoho něco napadne. Ale to jsme krapet odbočili. Takže vedení okrsku dalo hlavy na jednu hromadu a vymyslelo Neveklov, jako místo a termín, nejdříve 2. 5., pak tedy 8. 5. Každý sbor dodá dva zástupce, jako pomocníky a je to vyřešené…

 Letos jsme nějak výrazně netrénovali, dali jsme jen dva útoky, z toho jsme jednou hledali koš za kádí. Ale na okrsek by to prý mělo stačit… Spíše jsme stále laborovali s mašinou, pořád nejde, jak by měla. Někdy ve výkonu i chcípne. Tak jsme vyměnili cívku, kondenzátor, kladívko, pak zase všechno staré zpátky, za dvě hodiny zase vyměnit, no byla to sranda.

Ale zaměříme se na vlastní soutěž, ať vás neunudím a nezačnete koukat třeba na nedej bože jiné stránky. Soutěž začínala rozumně, v deset ráno. Dali jsme si sraz ještě před devátou, abychom ještě vyzkoušeli pořadovku. Velící byl furt na tréninku kopání a boxování, tak jsme to dávali bez něho. Všechno klaplo, umíme to, hurá do neve. Na Lázeňáku nás přivítal terén jak po nájezdu krtků na tripu. Nástup, vyplnění přihlášky a všechny formality byly za námi, a za chvíli jsme šli n a pořadovku. Dle našeho pohledu vše OK, ale stejně pět trestných bodů za „družstvo, zastavit stát“. Mno, začíná to jako vloni, tak zvládnout útok. Při vormapu se nám naší Brumhyldu nepodařilo vůbec nastartovat, takže jsme si museli měchtačku půjčit od Tismi. Ještě jednou díky. My vám savice, vy nám mašinu… Závadu jsme objevili až odpoledne, z přehnané iniciativy se nám podařilo udělat ucpávka na hadičce od nádrže.

Jako první šla Bělice, ještě že kluci měli obrázek jak poskládat základnu, ale vcelku jim to klaplo, a pak my. Zvyk z ligy, kdy nás Eliška honí jak nadmutou kozu, takže všechno honem honem, jejich mašina pryč, hned tam ta naše, prostě zbytečné nervy, které si děláme sami. Ostatní družstva v klidu, dopili a pak s námořnickou rozvahou šli na základnu. Poskládali jsme si to na jedničku, škoda, že nikdo nebodoval uspořádání základny. Start byl ze sena, ale fakt, startér něco zahulákal, nic jsem neslyšel, kdybych periferním viděním nezahlédl, že kluci napravo vybíhají a nevrazil jsem do košíkáře, tak tam s Ondřejem stojíme ještě dneska. Koš jsme dali na jistotu, brutální nabrání, voda byla hned, ale klasický problém, rozdělovač. Nevím přesně, co se tam stalo, možná už vykrácená B, ale rozdělovač se válel po zemi, voda z něj lítala, vypadlé B, prostě PPS – parodie požárního sportu. Sundat plechovky a bylo to naštěstí za námi. Toho dne nejhorší čas – 51s, ale druzí jednotlivci nás alespoň dostali na konečné šesté místo. Příští rok si pohár zase odvezeme domů!

Musím ještě vyzvednout komentátorku, která vzpomněla naše účinkování na Benešovské hasičské lizes Ferdinandem. Vypadá to, že ledy mezi ligou a okresem pomalu povolují. Doufám, že se tam s někým z našeho okrsku uvidíme.

Nebudu zde popisovat jednotlivé útoky, ostatní se snažili, škoda, že nás bylo jen osm. Holek byla dokonce jen dvě družstva. Mladým se k dobrovolným hasičům asi moc nechce, nebo je u nás na okrsku špatná osvěta. V pátek a v sobotu se ve Střezimíři konala závěrečná kola hry Plamen, jediní zástupci od nás z okrsku byli z Netvořic.

Mno nic, takže to by bylo ve zkratce asi tak všechno, večer jsme stejně poseděli, bylo potřeba zapít nějaké narozené dítě. Na ligu musíme více trénovat, takové školácké chyby se nám nesmějí stávat. Na ksichtovníku jsem zaznamenal post, nebudu psát od koho, že „náš okrsek je komedie“. Hmmm, chtělo by to trošku respektu k ostatním sborům, chlapče. Anebo se přijet podívat na Beneligu… S ostatními z ligy se uvidíme koncem června hned v Křivsoudově. Už se těšíme!!!

Požárnímu sportu ZDAR JF

Video z té naší tragédie nemám, nevím co ostatní, fotky se možná nějaké objeví…