Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sezóna 2019, 2020

Vážení a milý příznivci požárního sportu a našeho týmu zvlášť,

Ještě než se vrhneme na letošní rok, tak máme jedno velké manko a to jak dopadl loňský rok. Takže okrskovou soutěž v Bělici jsme vyhráli, útok byl 28 a kousek, druzí byli tři sekundy za námi, roste nám tady konkurence. Ve stovkách naši borci obsadili první dvě místa. V konečném součtu jsme měli náskok čtyři body na druhé místo. Tady jsou nějaké fotografie https://sdhpribysice.estranky.cz/fotoalbum/pozarni-sport-2019--2020/

Na lize to bylo takové střídavé, jako vždy jsme se potýkali s nedostatkem lidí, dokonce jsme neobjezdili všechno, celkem jsme obsadili čtrnácté místo. Nejlepší výkon byl z poslední soutěže v Miřeticích a to deváté místo. Jenda Tichý dal na LP 17,90 s (divící smajlík)

Poslední akci jako vždy byl Memoriál VCH a FP v Divišově, kde, jak řekl Štěpík, nám to konečně cinklo a urvali jsme třetí místo.

No vlastně poslední akcí je tradiční vyhlášení BNL, opět ve Vilicích, kde jsme myslím ostudu moc neudělali.

 

Tak, a konečně se dostaneme k letošnímu roku. Sezóna byla taková hodně zvláštní, kdy díky coronaviru byla spousta akcí zrušena, odložena, dokonce i restaurace byly uzavřeny. Tím jak nebyla okrsková soutěž, která zahajuje hasičskou sezónu, jsme se nemohli dostat do tempa a vůbec ani nebyly myšlenky na požární sport. Tak jsme alespoň se Zdendou uspořádali takové drobné grilování, jako náplast za okrsek a tradiční oslavy po něm.

Beneliga začínala 18. 7. 2020 stou soutěží v Tomicích, resp. v Olbramovicích, ale v tu dobu jsme se vraceli z dovolené, takže bohužel bez nás. Ona celá sezóna byla ořezaná, nevědělo se, co bude, nebo nebude, takže můžeme být rádi, že se podařilo uspořádat alespoň šest soutěží. První bez nás a noční Jankov také, protože jsme pořádali dětský den. Takže sezonu jsme začínali naší osmdesátou soutěží na lize v Makově, ale celou dobu jsme se dohadovali co a jak, kdo co poběží, jsme vlastně jenom čtyři atd. Pak jsme přišli na to, že vytáhneme klasickou PS12 bez úprav a zkusíme „důchodcovskou“ kategorii a budeme běhat zase pro radost. Utkáme se s Rennotorem a bude sranda. No dopadlo to tak, že tři účasti v kategorii PS12 a tři vítězství (jako že jsme tam byli sami, na to se historie ptát nebude, že?) Soutěž č. 80, 81 a 82 na naší oblíbené dráze v Malovicích. Na poslední soutěž (83) v Miřeticích jsme vytáhli už sportovní mašinu, tedy upravenou a zúčastnili jsme se dospělácké – ostré kategorie. Btw, v Miřeticích je také parádní areál, dobré jídlo, příjemní lidé, po Malovicích nejlepší pořadatelé. Pojali jsme soutěž jako trénink na Divišov, a skončili jsme těsně za elitní desítkou na dvanáctém místě, hned na Odlochovicemi. Takže čtyři body do dospělé tabulky. Dokonce více, než někteří nasbírali za celou sezónu. Ve finále to dopadlo ještě docela dobře, mistři BNL v kategorii PS12 bez úprav! Nikdo se nezranil, technika také přežila a teď už jenom přežít vyhlášení BNL, které by se mělo konat za čtrnáct dní 3. 10. venku v Načeradci. A všichni musí sedět!

Požárnímu sportu ZDAR JF

Videa z ligy najdete zde: https://www.youtube.com/user/Benesovskaliga/playlists

Fotografie: https://benehasliga.rajce.idnes.cz/

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář