Jdi na obsah Jdi na menu
 


Okresní soutěž 2021 a BNL Chářovice

23. 7. 2021

Okresní soutěž 5. 6. 2021

Bohužel ani letos se nekonala okrsková soutěž, holt covidová opatření byla docela přísná, zákaz všeho - zpěvu, tancování, návštěv restaurací atd., platil ještě na jaře, kdy začátkem května míváme okrskovou soutěž. Čekáme na hattrick, ale všechno je proti nám.

Naštěstí paní starostka OSH Benešov usoudila, že je potřeba nějakou soutěž uspořádat, protože se bude konat i krajská a pak republikové kolo v PS, tak začátkem června (první sobotu v červnu) uspořádala okresní kolo v PS. Podmínky za kterých se to mohlo konat byly docela přísné, takže na stadioně nebylo občerstvení, celá soutěž se zúžila jen na útoky, museli jsme dokládat čestná prohlášení o očkování, testech, ale jak se říká, když je vůle tak všechno jde. Takže jsme se domluvili, sundali pojistky z půl spojek, dvakrát jsme se proběhli k základně (ale dál ne!) a měli jsme natrénováno. A že máme být ve Vlašimi v půl sedmé ráno.

Tak jsme ráno do kýble naložili ježka a vyrazili. Mno, že prý začínáme až v devět. Ale zkrátím to, ve finále tam byly čtyři družstva mužů, tři ženská a dvě dorostu, tedy alespoň myslím, když tak ať mě někdo doplní. OSH má novou mašinu, tak bylo potřeba ji zajet. Z našeho pohledu je to vždycky loterie, hlavně startování, nemáme tolik zkušeností jako Střezimíř a Dalovy, takže na dvou útocích skoro stejné časy a ve finále třetí místo. Takže to nebylo zas tak špatné.

Nakonec jsme na parkovišti roztlačili dalovackou Avii a vyrazili domů. Už musíme sakra udělat nějakou dohasnou, nebo něco podobného, výročka nebyla, po okrsku jsme se nesešli, je třeba tým stmelovat.

No a teď k lize

 

BNL Chářovice 17. 7. 2021

Chářovické kolo již bylo čtvrtou zastávkou celého kolotoče BNL, ale my jsme naskočili až teď, protože do Křivsoudova jsme se nesešli a když byla kola v Daměnicích a v Tomicích, tak jsme byli na dovolené. A už fakt nemáme ten zápal jako dřív, kdy jsme ladili dovolenou podle BNL. A nebo jsme odběhli a pak teprve vyráželi. To už fakt ne, liga se někam posunula.

No takže Chářovice, ještě v pátek jsme nevěděli, kdo půjde na troják, ale Vojta se toho chopil a že to odběhne. Na brka Fanda a Honza, zbytek klasika. Celou dobu jsme se dohadovali, kde se co sesloní. Pavel tipoval, že nedoběhnem ani k základně, anebo těsně za základnou. Ale že vůbec nevyběhneme, to fakt nevymyslíme. Takže co se stalo? No Vojta se zasekl v koloně po cestě a přijel zhruba v ten čas, když jsme měli jít na start. Protože došlo k úpravě pravidel a družstvo se nemůže přesunout na konec startovky (!sic), ale může se s někým jen vyměnit a překvapivě týmy z konce startovky také nebyly kompletní, tak jsme se odhlásili. Ještě dlužíme klukům z Bezděkova pivo, že se moc nezlobili, ale vždyť vyhráli, že. Třeba kdyby šli normálně, tak by se něco stalo, bůh ví… :-)

Mno, takže jsme se svlékli a šli se najíst. No jo, ale ona se stejná věc stala více týmům, takže se sešla vážená rada ligy a rozhodla, že tedy ty týmy, které se musely odhlásit kvůli tomu, že nebyly kompletní, můžou nakonec běžet nakonec. To fakt nevymyslíš. V okamžiku, kdy jsme všechno naložili na vozík a že pojedeme domů, jestli prý poběžíme. Takhle rychle jsme se snad nikdy nenachystali, Fanda dokonce nestačil všechno sníst, ale i tak to bylo znát, že jsme zakrmení. Ve finále čas 21,3 s a celkové jedenácté místo. Mohlo to být lepší, ale vzhledem k celému průběhu soutěže to můžeme chápat jako úspěch. Takže prvních pět bodů a výtah tabulkou nahoru. Bodů jak máku. (Máš to tam Mildo)

Ale jo, na skoro domácí půdě to bylo fajn, potkat zase kamarády (třeba Špacíra na empairu, Pikouše atd.), pokecat. Už jsem chtěl s tím seknout, ale zase mě to nějak chytlo. Milan krásně komentoval celou soutěž, ani nevím, jestli tam byla kritika našeho pokusu, ale jsem rád, že naše články alespoň někdo čte.

Další soutěž bude noční v Načeradci, Vojta už potvrdil účast, takže se tam přátelé potkáme. A snad přisypeme další body do tabulky BNL. Letos je to naše jubilejní desátá sezóna, už ani nevím kolikátá soutěž, ale když se mrknu na naše začátky, tak určitý progres je znát. Nebo ne?

 

Požárnímu sportu ZDAR JF